Hiomista

Moi! En ole viime aikoina paljoa keikkoja tehnyt enkä mitään muutakaan julkista. Sen sijaan olen keskittynyt levyn tekemiseen: ollaan treenattu bändin kanssa, olen hionut biisejä ja pallotellut ideoita tuottajan kanssa. Hiominen ei ole ikinä ollut oma vahvuuteni, joten kiinnostavaa ottaa härkää sarvista ja tehdä asioita eri tavoin. Hiomiseen on kannustanut yhteistyö tuottaja Oona Kaparin kanssa. Toki loistava bändini on omalta osaltaan kannustanut hiomaan asioita.

Minulla on ollut (etenkin nuorempana) sellainen päähänpinttymä, että hiominen on aina pahasta. Ikään kuin asiat ovat miten ovat ja annetaan niiden olla. Olen pitänyt hiomista teennäisenä. Taustalla on ehkä ajatus siitä, että hyvää ideaa ei tarvitse liialti kuorruttaa, vaan se on jo hyvä sellaisenaan. Totta toinen puoli.

Hiominen on asioiden muuttamista ja alkuperäisiin palautumista ja muuttamista ja johonkin näiden välimaastoon asettumista. Tätä levyä tehdessä olen huomannut, että vanhan biisin soittaminen uudella tavalla saattaa tuntua hiton hyvältä. Se on sellaista löytöretkeilyä. Ei kaikki muutokset tosiaan ole mitään täysosumia, mutta ainakin osa. Jos edes muutama biisi astelee eteenpäin, niin se on jo kaiken hiomisen arvoista.

Eilen soitin soolokeikan Laiturilla Joensuussa. Olemme pitkään puhuneet Joonas Aleksin kanssa yhteiskeikasta ja nyt se saatiin vihdoin järkättyä! Paikalla oli hyvin pieni, mutta sitäkin vastaanottavaisempi yleisö. Kiitos Joonas Aleksi, Laituri ja yleisö!! Tänään olisi tarkoitus soittaa Joensuun Kulttuuritorilla.

Tulevat viikot etenevät (toivottavasti) jotenkin näin: heinäkuussa treenataan bändin kanssa valittuja 10 biisiä, elokuun alussa mennään Joensuussa studioon ja studiosessiot jatkuvat Helsingissä kuun lopussa. Syksyllä levyä miksataan ja masteroidaan. Toivottavasti ensimmäinen sinkku tulisi ulos loppuvuodesta!

Eläkää hyvin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s