7. vuosipäivä

On haastavaa ja kenties tarpeetontakin määritellä tarkasti, milloin aloitin soolourani. Asiaa on kuitenkin kysytty jo useamman kerran. Mietin asiaa. Alkaako ura silloin, kun tekee ensimmäisen biisin, ensimmäisen keikan vai silloin, kun sanoo aloittaneensa soolouran? Samapa tuo, asioita on vaan hauska miettiä. Päivälleen seitsemän vuotta sitten lensin Pohjois-Amerikkaan kiertueelle, joten 7. huhtikuuta 2009 on siis eräänlainen soolourani aloitus.

SI850998.JPGKuva sanalla sanoen tien päältä Kanadasta.

Toinen toistuva teema, joka on noussut esille, on edustamani musiikkigenre. Jotta ihmiset tietäisivät tulla keikoille, on syytä kertoa summittaisesti, mitä genreä tekemäni musa edustaa. On helppo sanoa ”musiikki on akustista”, mutta se ei kuitenkaan kerro mitään. Näin ollen olen nimittänyt musiikkiani folkiksi. Se on eräänlaistä folkkia. Kun teen biisiä, niin enhän minä silloin missään nimessä ajattele tekevänsä tietyn genren musaa, mutta jälkikäteen asiaa voi analysoida.

Kun ensi viikon perjantaina on aika julkaista Kiskot -levyn ensimmäinen lohkaisu ”Metsä”, niin kukin kuuntelija voi analysoida lisää, onko kyse folkista vai jostakin muusta. Onko kyse tarkemmin ajatellen folkpopista, stonerfolkista, popfolkista, darkfolkista, postfolkista vai mistä? Pohdinta jatkukoon. Ehdotuksia saa antaa. Voi myös olla analysoimatta.

2 Comments

  1. Hauskat ja itsellenikin eteen tulleet pohdinnat, kiitos MattiSakari! Huokaan: tuo musiikkigenreasia. Alkaa olla lähes mahdotonta määrittää sitä tässä ajassa ja laajan musiikillisen ja muun sivistyksellisen kulttuurin lapsosina, mielestäni. Minulla genre on todella vapaa – en osaisi määritellä. Ja silti pohdin sitä, muun muassa, silloin tällöin. On ilo odottaa musiikkiesi julkituloja! Sinulla minusta on ihan oma ääni ja musiikinjälki – tykkään. Parasta musiikissasi on taitopuoli yhdistettynä rohkeaan persoonallisuuteen, henkilökohtaisuuteen ja rytmi- ym. iloitteluihin monipuolisesti, minusta.

    Tykkää

    1. Kiitos paljon Leena! Oikein mukavaa, että kommentoit ja kannustat. Nuo genre-pohdinnat ovat lähinnä vitsi, kun niin monenlaisia tekemällä tehtyjä genre-rajoja ja -määritelmiä. Musiikkiahan ne kaikki vaan on, mutta pitäähän sitä aina jotakin analysoida. 😀 No, nyt toipumaan Katajan putoamisesta.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s